Şeful companiei care a depăşit Apple în China explică declinul americanilor

- Adrian Ungureanu
223

Anul trecut, pe piaţa chineză a avut loc o adevărată revoluţie, companiile locale dominând piaţa smartphone din China, împingând Apple în afara podiumului şi lasând-o fără titlul de cel mai vândut telefon al anului, iPhone-ul pierzând această distincţie în faţa modelul OPPO R9.

Marele câştigător a fost BBK Electronics, care şi-a dus până pe podium brandurile OPPO şi vivo. OPPO a ocupat locul 1, iar vivo locul 3 în topul celor mai mari producători de telefoane din China, iar între ele s-a interpus Hauwei. Astfel, Apple a ieşit de pe podium şi s-a clasat abia pe locul 4, după ce a înregistrat pentru prima dată o scădere a vânzărilor, de la intrarea pe piaţa chineză.

Şeful BBK Electronics, compania care a deţine OPPO şi vivo, a explicat declinul celor de la Apple în 2016. Duan Yongping, CEO-ul companiei a explicat că Apple refuză să se adapteze specificului pieţei chineze. Potrivit acestuia, chinezii au la dispoziţie o gamă tot mai largă de telefoane cu dotări de top la preţuri mult mai mici decât iPhone-urile.

Yongping subliniează faptul că Apple se încăpăţânează să ţină de preţ la un nivel cât mai ridicat şi a dat de înţeles că gigantul american va continua să mizeze pe această strategie. Totuşi, acesta sugerează că ar trebui să aşteptăm lansarea modelului iPhone 8, modelul aniversar. În cazul în care şi cu acest supertelefon Apple va avea probleme vor putea vorbi cu adevărat de un declin.

Duan Yongping, CEO BBK Electronics

Duan Yongping s-a declarat, totodată, un fan al celor de la Apple, omul de afaceri chinez, care a fondat BBK Electronics, având acţiuni în cadrul companiei americane.