Șefii CIA, FBI și NSA le recomandă americanilor să nu cumpere telefoane Huawei și ZTE

438

Situație ingrată pentru cei de la Huawei și ZTE care nu se bucură de o primire prea călduroasă în SUA din partea marilor agenții guvernamentale, inclusiv FBI, CIA și NSA.

Șefii celor trei mari organizații guvernamentale, dar și ai altor agenții americane spun că nu au încredere în telefoanele chinezilor. Huawei își anunțase spre finalul anului trecut acorduri cu marii operatori de telecomunicații mobile din SUA, dar doi dintre aceștia, AT&T și Verizon, ar fi fost convinși de autorități să nu mai promoveze și să vândă telefoanele companiei chineze.

Evident, oficialii americani acuză că producătorii chinezi ar putea fi prinși în acțiuni de spionaj și furt de informații. Mai ales că vor avea acces la rețelele de comunicații din SUA.

Cei de la Huawei au răspuns și ei și au spus că acuzațiile sunt nefondate. ”Huawei este conștientă de opoziția unor instituții guvernamentale americane, care au intervenit pentru a bloca afacerile Huawei în SUA. Huawei este o companie care se bucură de încrederea guvernelor și clienților din peste 170 de țări și nu reprezintă din punct de vedere al siguranței cibernetice un risc mai mare, decât orice alt producător de echipamente IT&C, mai ales în condițiile în care toți folosim aceleași componente și ne producem echipamentele în aceleași fabrici”.

Este destul de clară poziția americanilor împotriva companiilor străine, mai ales de la instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump.