Se retrage LG din China?

- Adrian Ungureanu
256

Cele mai recente zvonuri ne spun că sud-coreenii de la LG ar cocheta cu ideea de a părăsi piaţa chineză în condiţiile în care în ultimii ani performanţele în vânzări ale produselor sale au fost mult sub aşteptări, notează presa sud-coreeană.

Se vehiculează chiar că noul LG G6 să nu mai fie lansat oficial în cea mai mare piaţă smartphone din lume. Cu siguranţă retailerii îşi vor asuma propriile stocuri pentru telefonul care se vinde foarte bine la ora actuală pe piaţa din Coreea de Sud, dar LG nu ar mai avea nicio implicare directă.

Potrivit celor mai recente studii de piaţă, sud-coreenii ar avea o cotă de piaţă în jurul a 0,1% insuficientă pentru ca LG să mai investească în această piaţă. Totuţi vorbim de cea mai mare piaţă de telefoane din lume, iar LG G6 ar putea să apară mult mai atractiv pentru chinezi, decât modelul precedent, LG G5, care în ciuda inovaţiilor nu a prins mai nicăieri în lume.

Deocamdată vorbim doar despre nişte zvonuri, dar din păcate acestea sunt dublate de faptul că nu se aude nimic de lansarea lui LG G6 in această ţară. Ştim că va ajunge la începutul lunii aprilie în SUA şi la finele aceleaşi luni în ţările din Europa, dar de China încă nu s-a auzit nimic.