Se repetă istoria? Samsung va avea prioritate și la Snapdragon 845

- Adrian Ungureanu
219

Anul acesta mai toți producătorii mari de telefoane au avut probleme în a-și asigura stocuri suficient de mari de procesoare Snapdragon 835 din cauza celor de la Samsung, care au avut prioritate.

Astfel, companii mari au fost nevoite să-și schimbe strategiile. LG a decis să lanseze LG G6 cu procesoare Snapdragon 821, lansate anul trecut, iar Sony a trebuit să amâne lansarea în magazine a noului Xperia XZ Premium până la 1 iunie, deși telefonul fusese prezentat inițial în februarie la MWC 2017, în Barcelona.

Astfel, Samsung a profitat de această situație fiind prima companie care aduce pe piață telefoane echipate cu cele mai puternice procesoare din lume în premieră, în timp competitori au trebui să aleagă alte modele de procesoare sau să-și aștepte rândul.

Cele mai noi zvonurile legate de viitoare platformă de la Qualcomm, Snapdragon 845, spun că Samsung va avea din nou prioritate la noile procesoare cu care va echipa modelele S9 și S9+, vârfurile de gamă ce vor fi lansate în primăvara anului viitor.

A doua companie care va primii noile procesoare este Xiaomi, care va echipa modelele Mi 7. La fel a fost și anul acesta. Astfel, există posibilitatea ca scenariul din acest an să se repete, iar competitorii Samsung și Xiaomi să fie nevoiți să aștepte până cele două companii și-au făcut plinul, pentru a se putea atinge de noile procesoare de la Qualcomm.