Samsung vrea să vândă fabricile de LED-uri din China

- Adrian Ungureanu
175

Se pare că era LED-urilor a apus pentru companiile sud-coreene. După ce LG a început să contracteze produse pe bază de LED-uri de la alte companii, acum cei de la Samsung negociază vânzarea întregii divizii care își desfășoară activitățile de producție în China.

Potrivit presei sud-coreene, Samsung negociază cu o companie de investiții din Hong Kong, a cărei identitate încă nu a fost divulgată. Mai mult zvonurile spun că s-ar afla chiar în plin proces de verificare a activelor și a situațiilor financiare (due diligence), etapă care de obicei precede tranzacția. Doar în cazul în care apare ceva de importanță majoră tranzacțiile nu mai au loc

Samsung ar fi luat această decizie din cauza pierderilor cauzate de concurența puternică a adusă de producătorii chinezi care au venit pe piață cu produse mai ieftine. Zvonurile susțin că Samsung va externaliza producția de display-ui pe bază de LED după această tranzacție.

Samsung își concentrează în prezent eforturile către producția de display-uri pe bază de OLED (LED-uri organice), dedicate segmentului dispozitivelor mobile și display-uri tehnologie Quantum Dot pentru segmentul televizoarelor.

Această veste nu ar trebui să fie foarte surprinzătoare. Compania a decis să închidă și unitățile de producție de panouri LC și aflam în luna februarie că va cumpăra ecrane LCD pentru televizoarele sale de la LG Display.