Samsung vrea să ”omoare” piața boxelor inteligente! Iată ce plan are!

- Adrian Ungureanu
427

Samsung a pierdut startul pe piața boxelor inteligente, o piață pe care Amazon și Google o domină. Marele avantaj al celor două companii americane a fost acela că au avut din timp asistenți virtuali suficient de avansați care să ”însuflețească” astfel de dispozitive.

Asistentul de la Samsung, Bixby a apărut mult mai târziu. Abia anul trecut. Mult timp a fost fără suport pentru voce așa că nu putea fi instalat pe o boxă precum Google Home sau Amazon Echo.

Oricum, Samsung are acum planuri și mai mari, relatează publicația americană Wall Street Journal. Kim Hyunsuk, președinte și CEO al Samsung, a declarat că nu înțelege de ce lumea vorbește atât de mult despre boxele inteligente, în condițiile în care orice dispozitiv ar putea fi conectat la internet și să fie dotat cu asistent virtual.

Tocmai de aceea, șeful Samsung spune că până în 2020 vrea ca toate produsele companiei, inclusiv electrocasnicele, să fie conectate la internet și să aibă suport AI, eliminând astfel nevoia unei boxe inteligente, în condițiile în care toate dispozitivele din casă vor fi inteligente.

Cum alte cuvinte, Samsung vrea să le ”închidă” piața celor de la Amazon, Google și mai nou Apple. Compania sud-coreeană produce mult mai multe categorii de produse electronice și electrocasnice decât oricare alt competitor, așa că utilizatorii se vor putea bucura de avantajele aduse în prezent doar de o boxă inteligentă pe orice tip de dispozitiv.