Samsung vrea să construiască o nouă fabrică în SUA

- Adrian Ungureanu
210

Sud-coreenii de la Samsung iau în calcul deschiderea unei noi unităţi de producţie pe teritoriu american şi nu, nu este vorba de o fabrică de telefoane, ci una de electrocasnice.

Nu este vorba de un zvon, intenţiile companiei fiind confirmate de Seo-Byung-Sam, vice preşedintele diviziei de electrocasnice a grupului Samsung. Potrivit acestuia, compania negociază cu autorităţile din cinci state americane pentru a găsi cea mai bună soluţie.

Samsung ar avea în plan să investească circa 300 de milioane de dolari în această fabrică. De asemenea, gigantul sud-coreean plănuieşte să mute în SUA producţia unor produse care sunt fabricate în prezent în Mexic.

Această decizie ar veni şi pe fondul intenţiilor noului preşedinte american, Donald Trump, de a suprataxa companiile care nu produc în SUA.

Conaţionalii de la LG Electronics au anunţat deja construcţia unei noi fabrici de maşini de spălat în SUA, în Clarksville, statul Tennessee, un proiect de peste 250 de milioane de dolari şi care va genera cel puţin 600 de locuri de muncă.