Samsung va produce procesoare pentru iPhone-urile din 2018

- Adrian Ungureanu
296

Se pare că Samsung e pe cale să-și recâștige contractul de furnizare de procesoare pentru telefoanele celor de la Apple, începând cu 2018, gigantul sud-coreeană urmând să dezvolte o nouă linie de producție care va fi dedicată iPhone-urilor.

Samsung a fost unul din principalii parteneri ai celor de al Apple încă de la primul iPhone. A fost principalul furnizor de procesoare pentru iPhone-uri până în 2013, când a pierdut contractul cu Apple în favoarea taiwanezilor de la TSMC.

Presa sud-coreeană notează acum că Samsung ar fi cumpărat noi echipamente avansate ce vor permite producția de procesoare pe arhitectură de 7nm, pentru o linie de producție ce va produce procesoare doar pentru iPhone-uri începând cu 2018.

Astfel, TSMC ar putea pierde poziția de lider pe piața procesoarelor pentru telefoane mobile pe care o ocupă în prezent, deținând o cotă de piață de aproape 51%. Ce cealaltă parte, Samsung are o cotă de piață de doar 8,1%, dar contractul cu Apple ar putea să-i readucă în fruntea clasamentului.

Relațiile dintre cele două companii s-au mai îmbunătățit după ce au încheiat mai toate conflictele legale legate de patentele de invenție pentru care s-au duelat prin tribunalele din întreaga lume.

În plus în ultimele luni, cele două companii au încheiat și alte afaceri împreună, referindu-ne aici la contractul pe doi ani, în valoare de 9 miliarde de dolari, pentru furnizarea de panouri OLED, dar și mult mai recenta comandă de chipuri de memorie pentru iPhone 8.

Apple și Samsung par să aibă cea mai atipică relație din piața smartphone. Rivali în vânzări, dar parteneri pe partea de producție.