Samsung va lansa la CES 2018 primul monitor curbat QLED cu tehnologia Thunderbolt 3

- Adrian Ungureanu
381

Samsung a anunțat că va aduce la CES 2018, eveniment ce are loc între 9 și 12 ianuarie în Las Vegas, monitorul CJ791, primul monitor curbat care dispune de tehnologia Thunderbolt 3 dezvoltată de Intel.

Potrivit unui comunicat al celor de la Samsung, nou monitor a fost creat atât pentru pasionații de divertisment, cât și pentru utilizatorii profesioniști, modelul CJ791 de 34 de inci are o singură sursă de alimentare, o viteză de procesare ridicată și o calitate a imaginii superioară.

Utilizatorii monitorului CJ791 își pot conecta monitorul și laptopul printr-un singur cablu Thunderbolt 3, fără a mai avea nevoie de cabluri suplimentare. Conectarea Thunderbolt 3 oferă o viteză de transfer al datelor de până la 40 Gb/s – de aproape patru ori mai mare decât a standardului USB, permițând utilizatorilor să se conecteze la un întreg ecosistem, la monitoare și dispozitive periferice, inclusiv Mac-uri, laptopuri tip conector USB-C și alte accesorii pentru desktop, cum ar fi memorii de stocare sau carduri grafice externe. Interfața Thunderbolt 3 permite monitorului să ofere o putere de încărcare de până la 85 de wați.

Samsung spune că monitorul poate fi de ajutor utilizatorilor profesioniști care vor să realizeze o varietate de sarcini într-un mod mult mai eficient. Aspectul vizual 21:9 facilitează efectuarea mai multor activități simultan, iar rezoluția ultra-wide QHD de 3440×1440 oferă o densitate a pixelilor de 2,5 ori mai mare decât a ecranelor full HD. Profesioniștii pot vedea astfel fișiere mari, documente și tabele de date într-un format mai ușor de vizualizat fără a fi nevoie să dea scroll sau zoom.

Monitorul Samsung CJ791 afișează imagini atât de reale încât îi vor captiva și pe cei mai entuziaști pasionați de jocuri și consumatori de divertisment. Display-ul cu tehnologia QLED redă precis culori acoperind 125% din spectrul sRGB

Având integrate setări exclusive folosite de gamerii profesioniști, monitorul oferă utilizatorului un avantaj competitiv datorită modului Game care include un meniu de calibrare ce ajustează intuitiv culorile și contrastul pentru a reproduce imagini cât mai realiste. Timpul de răspuns de 4 milisecunde al monitorului CJ791 asigură totodată o tranziție ușoară între cadre, fiind astfel ideal pentru jocuri de tipul curselor de mașini, simulărilor de zbor și luptelor corp la corp.