Samsung va începe producţia de telefoane pliabile spre finalul anului

- Adrian Ungureanu
287

Deşi a apărut a fi doar un zvon scornit din imaginaţia unor oameni care visează de mult timp la un smartphone pliabil, iată că Samsung chiar pare că pregăteşte lansarea primului astfel de telefon.

Acum două zile scriam că au apărut informaţii potrivit cărora Samsung urmează să prezinte la MWC 2017 un prototip al unui asemenea telefon. Între timp au mai apărut ceva detalii din care aflăm că prezentarea nu va fi una publică, ci cu uşile închise, pentru un public mult mai restrâns.

În această dimineaţă aflăm că a luat legătura cu mai mulţi furnizori de componente din Taiwan pentru a livra componentele necesare pentru a începe producţia de telefoane pliabile în trimestrul patru al acestui an. Este vorba în primă fază de un volum mai mic, dar la începutul anului viitor am putea primii pe piaţă primul smartphone pliabil, după patru ani de speculaţii.

Samsung a obţinut la începutul acestui an, un nou brevet de telefon pliabil, fiind informaţia care a reaprins imaginaţia oamenilor. Acum, Samsung a luat legătura cu furnizorii de componente, principala îngrijorare a sud-coreenilor fiind legată durabilitatea carcaselor care vor fi produse special pentru telefoanele pliabile.

Acestea ar urma să fie produse dintr-un polimer din plastic a cărui rezistenţă şi calitate încă nu a fost aduse la standardele de care ar avea nevoie un producător de telefoane. Dar încă mai este destul timp pentru a se găsi o soluţie la această problemă, până spre finalul acestui an, astfel încât Samsung să demareze producţia.

No posts to display