Samsung va îmbunătăți camera folosite de scannerul de iris de pe Galaxy S9

- Adrian Ungureanu
399

Samsung a rămas în urma celor de la Apple după ce americanii au introdus sistemul de recunoaștere facială 3D, FaceID. Samsung are și ea alternativele sale, atât de recunoaștere facială dar și de scanare a iris-ului.

Din păcate pentru Samsung, ambele sisteme pot fi păcălite cu ușurință folosind o fotografie a proprietarului. În schimb, alternativa de la Apple este mult mai sigură. Nu este perfectă și poate fi păcălită, dar e mult, mult mai dificil. Ai nevoie de o matriță tridimensională care să aibă aceleași trăsături faciale ale utilizatorului. Este un proces costisitor și dificil și dacă ești un simplu hoț de buzunare, nu merită efortul.

Ultimele informații din Coreea de Sud spun că Samsung va pune un nou senzor pe camera de pe scannerul de iris ce va fi instalat pe modelele Galaxy S9 și S9+. Nu cred că va fi o îmbunătățire drastică, dar va fi o îmbunătățire față de soluțiile actuale, de pe Galaxy S8, S8+ și Galaxy Note 8.

Se spune că va instala o cameră cu senzor de 3MP, față de 2MP de pe soluțiile curente. Este vorba de o cameră specială capabilă să scaneze ochii utilizatorului mai bine în condiții, fie de întuneric fie de luminozitate excesivă.

În plus, se pare că Samsung dezvoltă și un nou software care să facă autentificare și mai sigură. De fapt, se spune că vor facă noul sistem atât de sigur încât să câștige încrederea băncilor pentru a intra pe lista metodelor de autentificare agreate pentru autorizarea de plăți electronice.

Dacă vor să intre mai mult pe acest segment, Samsung va trebui să aducă îmbunătățiri semnificative scannerului de iris pentru a impresiona băncile. Rămâne de văzut ce va fi.

 

No posts to display