Samsung va cumpăra ecrane LCD pentru televizoare de la LG

- Adrian Ungureanu
218

Samsung se vede obligată să apeleze la rivali locali de la LG pentru a face rost de panouri LCD pentru televizoarele sale, după ce japonezii de la Sharp iau notificat că nu le vor mai vinde nimic.

Sharp a fost preluat de Foxconn anul trecut, iar la puţin timp iau anunţat pe sud-coreeni de la Samsung că nu-şi vor mai reînnoi contractul de furnizare de panouri LCD şi că vor aloca întreaga producţie pentru propriile televizoare Sharp Aquos.

În aceste condiţii Samsung nu a avut de ales şi a trebuit să apeleze la rivali locali. Astfel, începând cu luna iulie a acestui an, următoarele televizoare produse de Samsung vor avea ecrane de la LG. Nu este vorba doar de un zvon, afacerea fiind condirmată de CEO-ul diviziei de display-uri de la LG, Han Song-beom.

Este pentru prima dată în istorie, când unul din cei doi giganţi sud-coreeni cumpără display-uri de la celălalt. Samsung are propriile fabrici de display-uri, dar care sunt în proces transformare a liniilor de producţie, pentru că Samsung vrea să înceapă producţia de panouri QLED.