Samsung testează un prototip de smartphone pliabil! Dar cu două display-uri

- Adrian Ungureanu
531

Noi informații din Coreea de Sud indică faptul că Samsung testează un smartphone dual screen, adică un telefon cu două ecrane, care să se poată plia.

Acesta ar fi, de fapt, modelul Galaxy X pentru care Samsung a înregistrat deja această denumire. Acesta ar fi, se pare, primul pas al celor de la Samsung pentru un telefon pliabil. Din ce înțelegem însă, nu va fi deloc smartphone-ul flexibil la care se gândesc fanii.

Este vorba de un telefon care va avea două display-uri, legate de o balama foarte subțire și care va putea fi plia în așa fel încât ecranul să fie în afară. Un soi de telefon cu clapetă, dar care se închide invers.

Surse din industrie afirmă că Samsung a comandat deja componentele pentru circa 2.000-3.000 de telefoane cu ecran dual. Acestea ar urma să fie lansate, Samsung încercând astfel să testeze reacția oamenilor la telefoanele pliabile, dar luând-o cumva mai pe departe. Mai pe ocolite.

Un oficial din cadrul Samsung Display a subliniat clar că Samsung nu va lansa niciun smartphone cu ecran pliabil mai devreme de 2019. Asta este destul de clar. Pentru că noile display-uri Infinity aduse pe noile Galaxy S8 trebuie să-și justifice costurile de cercetare și dezvoltare și sunt foarte atractive, ecranele flexibile urmând să fie lansate abia după ce acestea își vor pierde din popularitate.

Dar aceste vești, pun într-o cu totul și cu totul altă lumină zvonurile de la începutul anului. Zvonurile legate de lansarea în acest an a unui smartphone cu ecran pliabil au fost parțial adevărate.

În sensul că este vorba, totuși, de un telefon pliabil, dar care nu se va baza pe un singur display care va putea fi îndoit, ci pe două display-uri separate. Îmi pot imagina că atunci când sunt aliniate ar putea funcționa ca fiind unul singur, iar când telefonul este pliat să funcționeze individual, afișând pe ambele părți ale telefonului altceva. Ceea ce nu este o idee rea deloc.