Samsung suspendă o investiție importantă, în condițiile în care piața smartphone dă semne de scădere

- Adrian Ungureanu
414

Cei de la Samsung anunțau în luna iulie a anului trecut o investiție extrem de importantă, de aproape 1 miliard de dolari, într-o nouă fabrică de panouri OLED, construită de la zero.

Fabrica urma să fie construită în Coreea de Sud, dar investiția ar fi fost suspendată pe o perioadă nedeterminată, relatează presa locală, pe fondul incertitudinilor legate de piața smartphone.

Deocamdată, singurele lucrări au fost cele de pregătire a terenului pe care va fi construită fabrica, iar surse din piață spun că lucrările nu au avansat pentru că Samsung ar fi luat decizia de a suspenda investițiile în condițiile în care la nivel global, piața smartphone dă semne de scădere.

Previziunile sunt că piața ar urma să scadă în acest an, influențată de evoluția de pe piața chineză, unde ritmul vânzărilor de telefoane au început deja să scadă. Dacă în trimestrul al treilea al anului trecut, vânzările scăzuse cu 3,1%, potrivit celor mai recente estimări, în al patrulea trimestru, scăderea a fost și mai accentuată, volumul vânzărilor scăzând cu 4,3%.

Astfel, cel mai probabil Samsung se gândește că în prezent are capacități de producție suficiente pentru a face față. În plus, din acest an mai multe companii competitoare vor deschide mai multe fabrici de OLED așa că Samsung nu va mai fi singura companie cu capacități mari de producție. La mijlocul anului 2017 se estima că Samsung asigura peste 90% producția globală de display-uri OLED.