Samsung suspendă investiţiile de 600 milioane dolari în fabrici de baterii în China

- Adrian Ungureanu
185

Business-ul cu baterii al celor de la Samsung nu pare să treacă prin cea mai roz perioadă din istorie. mai întâi a fost scandalul creat în jurul telefoanelor Galaxy Note 7, în care bateriile produse chiar de companie sud-coreeană au fost primele care au cedat.

A fost apoi incendiu de la o fabrică din China, unde focul a pornit tot de la nişte baterii cu litiu depozitate, ce-i drept, în condiţii necorespunzătoare.

Ghinioanele legate de business-ul cu baterii se ţin lanţ. Samsung avea în plan investiţii de 600 de milioane de dolari în unităţi de producţie de baterii în Xian, China. Dar acestea planuri sunt în impas. Din fericire pentru Samsung, vina nu aparţine companiei.

Problemele vin din partea autorităţilor locare din Xian care se opun investiţiilor pe fondul tensiunilor geopolitice legate de instalarea sistemului de rachete THAAD în Coreea de Sud, ţara de origine a Samsung.

Cei 600 de milioane de dolari ar prevedea deschiderea mai multor linii de producţie în această regiune până în 2020, în care să fie produse baterii pentru segmentul industrial şi pentru maşini electrice. În aceste condiţii, Samsung se află în impas şi a trebuit să suspende aceste planuri.