Samsung spune că seria Galaxy S9 are precomenzi comparabile cu cele pentru Galaxy S8, dar…

- Adrian Ungureanu
437
Cu toate acestea nu par prea convingători din moment ce lipsesc cifrele care anul trecut erau publicate aproape în timp real.
Au fost zvonuri în primele zile după prezentarea noi serii Galaxy S9, că precomenzile din Coreea de Sud nu sunt deloc la fel de spectaculoase precum cele pentru modelele Galaxy S8 și S8+ de anul trecut.
Acum, un oficial al celor de la Samsung susține în presa locală că nivelul precomenzilor este similar cu cel de anul trecut, când a fost lansată seria Galaxy S8.
Galaxy S8 a stabilit recorduri greu de egalat pe piața smartphone. În doar două zile Samsung înregistrase peste 500.000 de precomenzi, iar întreaga campanie de precomenzi, care a durat circa 2 săptămâni, a depășit pragul de 1 milion de unități. Cifre uluitoare chiar și pentru compania sud-coreeană care se aștepta să dea doar 400.000 de unități în interval menționat.
Ca o comparație, modelele din seria Galaxy S7 atrăgeau doar 100.000 de precomenzi în primele 48 de ore.
Dacă oficialul Samsung oferă datele corecte, ne-am putea aștepta ca nivelul precomenzilor din Coreea de Sud să ajungă din nou la 1 milion de unități precomandate, dar până nu aveam cifrele finale nu puteam fi siguri de nimic.
Mai mult, o sursă din cadrul unui operator de telecomunicații sud-coreean, spune altceva. ”Clienții nu mai găsesc Galaxy S9 ca fiind foarte diferit de alte telefoane de pe piață. Popularitarea și interesul în rândul clienților nu mai sunt la fel de ridicate ca în cazul modelului anterior”, a declarat sursa, care nu a dorit să-și divulge identitatea.