Samsung, Sony și Facebook conduc pe piața dispozitivelor VR

- Adrian Ungureanu
264

Vrem, nu vrem dispozitivele de realitate virtuală și realitatea augmentată vor deveni din ce în ce mai populare și mai utilizate. Piața este încă la început, dispozitivele fiind încă departe de ce ne-am aștepta, iar conținutul pentru segmentul VR și mai ales pentru cel AR, este încă unul destul de sărac.

Dar VR este din ce în ce mai important și tot mai multă lume cumpără caști VR, fie că vorbim despre cele dedicate segmentului smartphone, fie cele pentru PC-uri sau console.

Dar piața este în creștere iar în primele șase luni ale acestui an, la nivel global au fost vândute peste 4,3 milioane de unități. În trimestrul al doilea, au fost vândute 2,1 milioane de căști VR, potrivit datelor IDC, în creștere cu 25,5% față de aceeași perioadă a acestui an.

Lideri acestei piețe sunt Samsung (cota de piață 26,7%), Sony (24,4%) și Facebook (11,6%), urmate de chinezii de la TCL (5%) și taiwanezii de la HTC (4,4%). Samsung se bucură de un real succes cu ajutorul căștilor Gear VR, Sony atrage tot mai mulți posesori de console PlayStation 4 să cumpere căștile PSVR, iar Facebook profită după ce a preluat compania Oculus.