Samsung și Sanan Optoelectronics pregătesc următoarea generație de televizoare cu microLED

- Adrian Ungureanu
423

Samsung este unul din cei mai mari producători de televizoare din lume. Compania mizează în prezent pe televizoarele cu ecrane QLED, deoarece consideră că OLED-urile nu sunt potrivite pentru televizoare, deși este cel mai mare producător de panouri OLED din lume.

Compania a și explicat care sunt dezavantajele acestei tehnologii, pe care rivalii de la LG o promovează pe televizoarele sale. Oricum, se pare că viitorul nu este nici în OLED, nici în QLED, ci în microLED.

Acestea din urmă oferă mult mai multe avantaje, de la un consum mai mic de energie, la rezoluții mult mai mari și o calitate a imaginii superioară. De aceea, compania sud-coreeană vrea să dezvolte și mai mult acest segment.

Pentru a face asta, Samsung a semnat un parteneriat cu cel mai mare producător de microLED-uri din China, Sanan Optoelectronics, pentru a pregăti următoarea generație de televizoare cu microLED.

Potrivit unor surse din Coreea de Sud, Samsung ar fi decis să plătească o sumă de aproape 17 milioane de dolari, în avans, pentru a-și asigura parteneriatul cu Sanan pentru următorii trei ani.

Contactați de presa locală, cei de la Samsung au confirmat înțelegerea, completând că va mai căuta și alți producători de display-uri din China cu care să colaboreze dacă este nevoie.

Cei de la Samsung ar fi putut să-și producă singuri acest tip de display, compania investind încă din 2010 în fabricile de LED-uri, dar rezultatele nu au fost cele dorite, iar companiile chineze au o capacitate de producție mai mare, la costuri mult mai mici decât poate produce Samsung.

Marea problemă a microLED-urilor la ora actuală este aceea că acest tip de tehnologie încă nu este perfectă, iar procesul de producție este lent și costisitor.