Samsung și LG decise să-și închidă fabricile de televizoare LCD din China

- Adrian Ungureanu
422

Se pare că noile impuneri fiscale ale lui Donald Trump care a vrut neapărat să impoziteze cu 25% produsele importate în SUA din China le dă peste cap afacerile celor doi giganți sud-coreeni.

LG și Samsung sunt doi dintre cei mai mari producători de telefoane cu ecrane LCD din lume, iar cea mai mare parte a lor sunt produse în China. În cazul ambelor companii, cea mai mare parte a producției de televizoare cu LCD este vândută în SUA, aceasta fiind cea mai mare piață a celor două companii sud-coreene.

În acest context, ambele companii sunt decise să închidă fabricile din China și să le relocheze în diverse alte țări. Încă nu se știe în ce țări, dar este clar că Samsung și LG sunt decise să-și relocheze unitățile de producție în afara Chinei.

Președintele SUA, Donald Trump spune că deficitul comercial dintre SUA și China este mult prea mare, majoritatea produselor vândute în Statele Unite fiind produse în China. Iar pentru descurajarea importurilor și pentru ai determina producători să deschidă fabrici în SUA a propus impunerea unor taxe pentru toate produsele venite din China. Astfel, la 3 martie anul curent, guvernul american a decis ca peste 1.300 de produse fabricate în China să fie impozitate cu 25% din prețul cu care sunt vândute pe piața americană.

Un oficial din cadrul Samsung, care nu a dorit să-și dezvălui identitatea, a declarat pentru presa sud-coreeană, că relocarea fabricilor nu mai este o opțiune ci o necesitate. ”Este inevitabil, nici măcar nu ne acoperim cheltuielile cu o taxă de 25% din preț”, a declarat oficialul Samsung citat de The Investor.