Samsung se pregătește să producă chip-uri pentru extracția de Bitcoin

- Adrian Ungureanu
432

Monedele virtuale devin din ce în ce mai populare și mai atractive în condițiile în care pot fi o sursă de venit foarte extrem de importantă.

Bitcoin-ul este de departe cea mai scumpă valută virtuală, deși a intrat de o lună încoace pe o pantă ascendentă extrem de abruptă. De la peste 19.190 de dolari la mijlocul lunii decembrie, a coborând sub pragul de 1.000 de dolari săptămâna aceasta. Prețul unui Bitcoin la data ora publicării acestui articol este de 9.976,34 dolari.

Oricum, viitorul este digital, iar moneda virtuală poate deveni extrem de valoroasă. Sunt foarte mulți oameni dornici să se îmbogățească din monedă virtuală, numai că nu iese chiar din nimic. Trebuie ”extrasă”. Ca să o extragi ai nevoie de echipamente hardware cu o putere de calcul foarte mare.

Din această cauză, prețurile plăcilor grafice dedicate pasionaților de jocuri au luat-o razna, pentru că sunt foarte bune pentru a extrage monedă virtuală.

Dar sunt și echipamente dedicate, create special pentru extracția de monedă virtuală. Cei de la Bitmain, produc echipamente speciale pentru extracția de Bitcoin, deținând în prezent o cotă de piață 70% pe această nișă.

Dar se pare că vor avea în curând competiție. Potrivit publicație sud-coreene The Bell, Samsung se pregătește să înceapă producția de chip-uri dedicate extracției de Bitcoin.

Un analist de la Samsung Securities, divizia de brokeraj a grupului coreean, chiar a confirmat că divizia Samsung Electronics va începe producția de astfel de echipamente, fără să afecteze restul producției de chip-uri, procesoare sau alte componente semiconductoare.

De altfel, informațiile din piață spun că Samsung a luat legătura cu o companie din China care să producă chip-urile respective pentru a nu-și ocupa liniile de producție actuale.

Veste este primită chiar cu entuziasm, analiști anticipând că Bitmain va avea probleme în a-și menține cota de piață dacă Samsung va începe producția de masă de echipamente dedicate extracției de Bitcoin.