Samsung reduce producția de display-uri OLED pe fondul scăderii vânzărilor de iPhone X

- Adrian Ungureanu
400

Samsung Display a avut un an 2017 foarte bun, în care a făcut rost de un client foarte mare ca Apple, care să vină cu o comandă uriașă de panouri OLED.

Anul acesta, însă, nu a început la fel de bine. Potrivit unor surse din industrie, citate de presa sud-coreeană, producția în fabrica A3, unde sunt produse display-urile pentru iPhone X a fost deja redusă cu 10% în luna ianuarie, pe fondul reducerii comenzilor din partea Apple.

Se pare că există, totuși, speranțe ca vânzările de iPhone X să înceapă să-și revină cu începând cu lunile ianuarie și februarie, când este anticipată o creștere a nivelului producției în fabrica unde sunt făcute display-uri pentru iPhone X.

În același timp, însă, Samsung a suspendat planurile de construcție a unei noi fabrici de panouri OLED în Vietnam, care ar fi fost dezvoltată tot pentru a deservi comenzile venite de la Apple. Dar cum au început să se înmulțească zvonurile că Apple ar putea renunța la OLED în acest an, și cei de la Samsung au decis să nu înainteze cu planurile până situația nu este clarificată.

Mai devreme aflam și că Apple a redus la rândul său nivelul producție de iPhone X pentru primul trimestru cu 50% față de obiectivul de producție stabilit pentru acest interval, în condițiile în care vânzările au scăzut puternic la începutul acestui an.