Samsung raportează rezultate surprinzător de bune în primul trimestru, dar nu datorită telefoanelor

291

Samsung Electronics a publicat raportul financiar aferent primului trimestru al acestui an, iar rezultatele sunt foarte bune pentru gigantul sud-coreean, ale cărui afaceri nu au fost impulsionate de telefoane, cum ne-am aștepta.

La fel ca și în ultimul trimestru al anului trecut, afacerile au fost susținute de cererea mare de componente și de display-uri. Vânzările de telefoane chiar au fost în scădere, potrivit raportului publicat de Samsung, care explică acest declin prin interesul mare al fanilor săi pentru noile modele Galaxy S8 și S8 Plus care au intrat oficial la vânzare în aprilie, prima lună din al doilea trimestru.

Așadar, Samsung a raportat afaceri de peste 50 de trilioane de woni, adică aproape 45 de miliarde dolari (circa 41 miliarde euro), în timp ce profitul companiei a fost de aproximativ 9,9 trilioane de woni, adică undeva la 8,75 miliarde de dolari (80 miliarde de euro). Astfel, primul trimestru al acestui an, a fost al doilea cel mai bun trimestru din istoria companiei.

Un alt aspect interesant din raportul Samsung este anunțul lansării unui flagship în cea de a doua parte a acestui an, confirmând astfel lansarea lui Galaxy Note 8, infirmând unele zvonuri potrivit cărora Samsung ar fi vrut să nu mai lanseze noi modele de phablete, după problemele pe care le-a avut cu Note 7 în toamna anului trecut.