Samsung raportează creștere pe segmentul telefoanelor premium, dar scădere pe cel de buget

- Adrian Ungureanu
407

Samsung și-a publicat raportul financiar aferent ultimului trimestru al anului trecut, anunțând venituri de 61,8 miliarde de dolari în creștere cu 24%, față de aceeași perioadă din 2016.

De asemenea, compania a raportat o creștere semnificativă a profitului operațional, care a ajuns la 11,5 miliarde de dolari, cu 73% mai mare decât în trimestrul al patrulea din 2016.

Rezultatele grupului Samsung Electronics au crescut, însă, datorită vânzărilor de display-uri OLED și de semiconductoare (chip-uri de memorie, procesoare, etc.).

În ceea ce privește vânzările de telefoane, compania a semnalat o creștere a vânzărilor pe segmentul telefoanelor premium, în care intră modelele din familiile Galaxy S și Galaxy Note, dar a recunoscut că rezultatele pe segmentele de preț mai accesibile rezultatele sunt în scădere.

Cu siguranță, rezultatele slabe pe segmentul de buget a fost influențat de pierderea cotei de piață din China, unde Samsung a coborât spre finalul anului tocmai pe locul 9, cu o cotă de piață de aproximativ 2%.

Și în India, compania a pierdut mult teren în fața celor de la Xiaomi, care sunt dați de mai multe companii de cercetare de piață va fiind noul lider, deși Samsung neagă acest lucru.