Samsung primește certificare pentru un misterios telefon cu dotări de top!

457

Se pare că Samsung este foarte aproape de a lansa un nou smartphone dotat cu cameră duală, acesta primind certificare din partea TENAA, autoritatea chineză care își dă acordul înainte ca un produc electronic să poate fi vândut pe piața locală.

Telefonul apare în baza de date TENAA cu indicativul SM-G8890, unul care este destul de misterios. Asta pentru că numărul de model de duce mai degrabă cu gândul către seria Galaxy S. Sunt câteva elemente care nu-l indică însă a fi un model S9.

Pe deoparte avem lista de specificații care ne indică un model cu dotări de top. Vine cu procesor Snapdragon 845, octa-core, tactat la 2.8GHz, același procesor care dotează și modelele Galaxy S9 și S9+, cele mai noi vârfuri de gamă de la Samsung.

Acest model este înregistrat cu două versiuni de RAM: 4GB și 6GB memorie RAM. În mod ciudat, nu este trecută cantitatea de memorie internă, dar apare ca va avea slot pentru card microSD de până la 256GB.

Vine cu cameră principală duală cu senzori de 12MP și 8MP și o cameră seflie cu senzor de 8MP. Camera duală de pe S9+ are doi senzori de 12MP fiecare.

Un aspect care nu-l recomandă ca fiind o versiune de Galaxy S9 este forma display-ului. La fel ca și Galaxy S9 are un SuperAMOLED de 5,8 inci, cu QuadHD+, mai exact 2960×1440 pixeli, ceea ce înseamnă că vine cu raportul deja clasic de la Samsung, de 18,5:9. Ce nu coincide este faptul că modelul înregistrat acum la TENAA nu are marginile curbate.

Potrivit datelor de pe TENAA, acest SM-G8850 este alimentat de o baterie de 3.000mAh, va fi livrat cu Android 8.0 la bord și din câte vedeți din imaginile oficiale publicate de Samsung pe site-ul autorității se vede un senzor de amprentă amplasat central, pe spate, în condițiile în care camera duală a fost mutată în lateral, pe verticală.

Un alt element care ar putea dovedi că nu este Galaxy S9 este acela că-i lipsește senzorul de puls, o componentă deja obișnuită pe modelele din gamele Galaxy S. Modelul din imagini nu are senzorul de puls lângă cameră și nici în altă parte, așa că foarte probabil este un telefon nou.

Întrebarea e: Ce model este acesta? Un cunoscut zvonac de pe Twitter, IceUniverse spune că este un nou Galaxy A8 și că specificațiile indicate pe site-ul TENAA ar putea fi eronate. Există și teoria că ar putea fi Galaxy S9 Mini. Dar dotările sunt prea bune pentru a fi un model Mini. Nu în ultimul rând se vorbește că ar putea fi un telefon creat special pentru piața chineză, cu puține șanse să fie lansat în alte țări.

Oricum, apariția acestui telefon este una surprinzătoare, iar dotările de vârf de gamă îl recomandă ca fiind un telefon scump.