Samsung primeşte certificare în SUA, pentru un nou telefon cu Tizen OS la bord

- Adrian Ungureanu
237

Sud-coreenii de la Samsung încearcă să-şi impună sistemul de operare pentru terminalele mobile, dar fără succes până acum.

Se spune că ar fi prins puţin în Rusia, dar mai mult prin prisma faptului că autorităţile ruseşti încurajează populaţia să nu mai folosească terminale cu iOS şi Android la bord. Cu sisteme de operare produse de americani, în general.

Compania sud-coreeană testează între timp şi piaţa americană şi aflăm că tocmai a primit certificare din partea FCC pentru SUA, pentru un nou model cu Tizen OS la bord. Este vorba despre modelul Samsung Z4 care are instalat Tizen 3.0.

Deocamdată, nu sunt foarte multe detalii. FCC este puţin mai zgârgită în detalii, decât autoritatea similară din China, TENAA, care de obicei ne oferă mai multe informaţii când oferă un nou certificat. Din datele care apar pe site-ul FCC, telefonul va oferi suport dual-SIM şi are o baterie de 2.050 mAh.

Dar am putea afla mai multe în curând, pentru că, de obicei, după primesc certificări de acest gen telefoanele sunt lansate la puţin timp după validare.