Samsung prezintă Exynos i T100, o soluție ce promite dispozitive IoT sigure

353

Samsung anunță Exynos i T100, un cip IoT care îmbunătățește securitatea și fiabilitatea dispozitivelor destinate comunicațiilor cu rază scurtă de acțiune. Alături de Exynos i T200 pentru Wi-Fi și Exynos i S111 destinate comunicațiilor de bandă îngustă (NB), lansarea modelului Exynos i T100 permite companiei să acopere o gamă mai largă de conectivitate pentru dispozitivele IoT de astăzi.

Bazându-se pe o tehnologie de 28 de nanometri (nm), Exynos i T100 este optimizat pentru a fi utilizat pe dispozitive IoT cu rază scurtă de acțiune care automatizează și controlează ambianța din case sau firme. O gamă largă de aplicații pentru astfel de dispozitive include iluminarea inteligentă, securitatea și monitorizarea domiciliului, controlul temperaturii, detectoarele de incendiu și de gaz, precum și device-urile pentru fitness.

Soluțiile IoT cu rază scurtă de acțiune care conectează diverse produse în casele sau clădirile noastre ne pot face viața mai ușoară și mai sigură. Exynos i T100, proiectat cu mai multe protocoale de comunicare, alături de capacități puternice de securitate, contribuie la extinderea serviciilor IoT astfel încât să ne aducă beneficii în viața de zi cu zi”, afirmă Ben Hur, vice președinte senior al System LSI marketing, Samsung Electronics.

Exynos i T100 suportă protocoalele de comunicare pe distanțe scurte, tehnologia Bluetooth Low Energy (BLE) 5.0 și Zigbee 3.0, de asemenea integrează procesorul cu memorie într-un singur cip, pentru o flexibilitate ridicată în procesul de dezvoltare a produselor la care lucrează producătorii de device-uri.

Funcțiile de securitate care protejează împotriva potențialului hacking și altor amenințări sunt o necesitate atunci când vine vorba de dispozitive wireless IoT. Exynos i T100 are integrat hardware pentru Securitatea Sub-Sistemului (SSS) pentru criptarea datelor și o funcție fizică care nu poate fi duplicată, ce creează o identitate unică pentru fiecare chipset.

Această soluție nouă IoT beneficiază de fiabilitate crescută și datorită faptului că poate suporta temperaturi extreme, de la -40° C până la 125° C.