Samsung pregăteşte un telefon cu Tizen 3.0 la bord

270

Samsung este un nume mare în industria telefoanelor mobile. Este liberul acestei pieţe de ani buni. Cu excepţia eşecului numit Galaxy Note 7 pe a cărei poveste nu o mai reluăm, a adus pe piaţă o grămadă de telefoane bune. Pe toate segmentele de preţ.

Totodată, este unul din cei mai mari producători de componente pentru telefoane mobile. Chiar Apple a apelat ani la rând la serviciile marilor rivbali. Americanii au cumpărat procesoare şi display-uri de la bun început de la sud-coreeni. Şi le-au cumpărat pentru că sunt bune.

Pe un singur segment legat de telefoanele inteligente nu a reuşit încă să realizeze ceva notabil şi aici este vorba de sisteme de operare. Samsung încearcă de ani buni să-şi promoveze propriul sistem de operare Tizen OS, dar nu a reuşit deloc.

Doar pe segmentul ceasurilor inteligente a reuşit. Ceasurile sale echipate cu Tizen OS chiar sunt interesante. Dar Samsung nu renunţă la ideea de a populariza sistemul de operare pe telefoane mobile.

Cel puţin aşa înţelegem din ultimele informaţii scăpate pe internet. Compania pregăteşte un nou telefon, care poartă numele de cod “Pride”, pe care ar urma să-l lanseze în India. Numele de cod nu este ales la întâmplare. “Pride” înseamnă mândrie, orgoliu, ceea ce înseamnă că este o răbufnire de orgoliu această decizie de a aduce un nou telefon cu Tizen la bord.

Nu se ştiu multe despre acest nou telefon, dar se pare că va veni cu noul asistent virtual al celor de la Samsung Bixby, pe care Google nu-l vrea pe Android. Deocamdată, încă nu ştim când va fi prezentat acest telefon aşa că va trebui să aşteptăm ca mai multe informaţii să se scurgă, în perioada următoare.