Samsung patentează un telefon cu ecran extensibil

428

Și acest patent presupune utilizarea unui display flexibil, care poate fi rulat, din ambele părți și este de departe cel mai original patent pe care l-am văzut în ultima perioadă.

După cum vedeți în schițele propuse de Samsung, în poziția ”închis”, telefonul are dimensiuni relativ normale, dar odată extins, ecranul care stă rulat pe cele două role din lateral iese la suprafață obținând un ecran de trei ori mai mare.

Schițele sunt destul de complete și ușor de înțeles, ceea ce ar putea însemna că un asemenea telefon nu ar trebui să fie foarte greu de realizat, totuși, încă nu a fost demonstrată rezistența display-urilor flexibile la îndoiri repetate.

Oricum, pare un design ceva mai interesant decât cel al telefoanelor pliabile. Dar, așa cum precizam și cu alte ocazii, înregistrarea unui patent de invenție nu reprezintă și o obligativitate din partea proprietarului de-al pune în practică, patentele de invenție având de cele mai multe ori rolul de a proteja un concept, o idee, o tehnologie care ar putea fi folosită în viitor.