Samsung patentează un nou concept de telefon, cu ecran care se extinde pe ambele părți

- Adrian Ungureanu
415

Sud-coreenii au înregistrat la Oficiul de Brevete și Mărci a Statelor Unite (USPTO) un nou patent, al unui telefon puțin neobișnuit!

Nu înțeleg de ce restul lumii spune că e telefon pliabil, dar patentul nu relevă acest lucru. Este un telefon al cărui display se extinde și pe cealaltă parte a dispozitivului. Conceptul este unul nou.

După cum vedeți în ilustrațiile folosite de Samsung în documentația depusă la USPTO, ecranul se duce doar pe o porțiune a parții din spate. Cel mai probabil, partea din spate va fi folosită pentru afișarea de notificări sau pentru comenzi rapide.

În practică, este vorba de aceeași bucată de display, aceeași imagine putând fi extinsă pe toată suprafața lui. Nu văd însă utilitatea acestui lucru, de aceea înclin să cred că că dacă va deveni realitatea acest patent, partea din spate va fi folosită pentru notificări și comenzi rapide.

Dar exact cum spuneam, asta dacă acest patent va deveni realitate. Scopul principal, înainte de toate al unui patent, este acela de a avea o modalitate legală de a proteja o idee, un concept o invenție. În cazul în care cineva vrea să vină pe piață cu o creația care coincide cu a proprietarului, trebuie dezvoltată după un alt model, original, iar în cazul în care folosește aceleași tehnologii, principii, dezvoltatorul produsului va trebui să plătească redevențe către proprietarul patentului.

No posts to display