Samsung obține aprobare pentru a-și testa mașinile autonome în California

- Adrian Ungureanu
245

Samsung vrea să prindă și ea un loc la masa constructorilor de mașini autonome, alături de nume mari din industria auto și de alte companii tehnologice importante cum ar fi Google sau Apple.

Compania sud-coreeană ar testa deja de un an mașini pe o pistă specială, dar va trebui să înceapă testele pe drumuri publice așa că are nevoie de aprobări. A primit aprobare din partea autorităților sud-coreene în urmă cu patru luni, iar acum aflăm că a primit aprobare și din partea autorităților californiene. Astfel, Samsung va putea să-și scoată mașinile autonome pe drumurile publice din statul american.

Compania nu a anunțat când va începe testele, dar aceste aprobări vin după ce Samsung declarase anterior că nu vrea să intre pe piața mașinilor autonome. Este foarte posibil ca samsung să se rezume la crearea sistemelor de navigație, senzori și sistemele care vor permite mașinilor să fie autonome.

Deocamdată, nu se cunosc foarte multe lucruri despre inițiativa Samsung, dar compania afirmă că este un demers care să creeze un ”viitor mai sigur și mai inteligent pentru mijloacele de transport”.