Samsung obligată să plătească 11,6 milioane de dolari către Huawei pentru încălcarea patentelor

- Adrian Ungureanu
360

Se pare că Samsung a folosit pe mai multe din dispozitivele sale un patent 4G care aparține chinezilor de la Huawei, iar în urma unei ”confruntări” în justiție compania sud-coreeană este obligată să plătească despăgubiri.

Huawei a depus plângeri de încălcarea patentelor în China, iar instanța a dat câștig de cauză companiei chineze. Samsung ar fi folosit o licență 4G pe un portofoliu de 20 de dispozitive, inclusiv pe familia Galaxy S7. În urma acestor procese, Samsung a fost obligată să plătească 11,6 milioane de dolari drept compensații.

În timp ce chinezii au salutat deciziile curților de judecată, compania sud-coreeană a anunțat că va aștepta motivarea deciziei, pentru a putea da replica în justiție. Totodată, se pare că aceasta a fost doar prima rundă în justiție între cele două companii, Huawei depunând mai multe dosare împotriva gigantului sud-coreean.

Acestă știre, de încălcare a unui patent 4G vine la scurt timp după ce aflam că Huawei, are propriile sale probleme cu neplata redevențelor pentru licențele 4G către compania Unwired Planted International, motiv pentru care riscă fi blocați de autozități pe piața din Marea Britanie.