Samsung nu scapă de plata a 120 milioane dolari către Apple, în urma unui proces legate de patente

- Adrian Ungureanu
359

Samsung a pierdut un proces cu Apple pe teme de încălcare a patentelor de invenție, proces în urma căruia compania sud-coreeană s-a ales cu plata către rivali a 120 de milioane dolari despăgubiri.

Compania sud-coreeană a făcut imediat recurs, motivând că patentul la care se face referire a fost invalidat ca fiind deținut de Apple de mai multe instanțe și organizații din întreaga lume. Este vorba de patentul legat de funcțiile ”Slide to unlock”, (Glisați pentru deblocare – cum a fost traduc în română), pe care Apple nici nu a mai instalat-o pe noul iPhone X și de autocorectare a textelor.

Curtea Supremă Americană a respins recursul companiei sud-coreene, așa că Samsung este în continuare obligată să le plătească rivalilor de la Apple 120 de milioane de dolari.

Sud-coreenii au, însă, o problemă legată de modul în care a fost judecat acel proces, pentru că 120 de milioane de dolari reprezintă doar o fracțiune din profitul de peste 12 miliarde de dolari înregistrat doar în ultimele trei luni.

Este o problemă de imagine, iar Samsung se pare că nu va renunța deocamdată la această luptă, deși se pare că nu prea mai are alte căi de atac.