Samsung nu “prea” mai vrea să lanseze boxă inteligentă

- Adrian Ungureanu
189

În urmă cu două săptămâni au apărut informații potrivit cărora Samsung ar dori să lanseze propria boxă inteligentă dotată cu asistent virtual, alternativă la produsele de la Amazon, Google sau Apple.

Între timp, se pare că șefii de la Samsung nu mai cred că ar mai fi loc pentru încă un produs în condițiile în care piața este dominată de cei de la Amazon cu a lor boxă Echo, dotată cu asistentul virtual Alexa, urmați de cei de Google cu Google Home.

Samsung nu ar avea încredere să încerce nici pe piața sud-coreeană, unde operatorul de telecomunicații SK Telekom a vândut deja 100.000 de boxe NUGU și domină piața locală.

În orice, o lansare a boxei care poartă numele de cod Vega cu siguranță nu va avea loc, pentru că asistentul virtual Bixby care ar urma să ”însuflețească” acest gadget încă nu este bine pus la punct, acesta având dificultăți pe componenta de voce în limba engleză, fiind departe de a avea capacitatea de a purta conversații cu utilizatorii precum Alexa sau Siri, de exemplu.

Bixby Voice a fost lansat în SUA de curând, dar încă nu se află la nivelul în care ar putea oferi un concurent real pentru asistenții de la Amazon, Google sau Apple.