Samsung neagă acuzațiile că ar reduce deliberat performanțele telefoanelor

- Adrian Ungureanu
395

Probleme celor de la Apple cu iPhone-urile cu baterii vechi le-a atras atenție nedorită și celor de la Samsung, care sunt acuzați ca și Apple că reduc intenționat performanțele telefoanelor lor.

Apple a recunosc oficial acest lucru și a explicat că este pentru a prelungi durata de viață a bateriilor și pentru a preveni închiderea accidentală a telefoanelor. Autoritățile din unele țări, cum ar fi Franța și Italia, spun că de fapt este vorba de ”uzură morală planificată”, iar Apple folosește această tehnică pentru a crea nevoia de înlocuire a dispozitivelor pentru a-și menține ritmul vânzărilor ridicat.

În Italia, alături de Apple și Samsung este acuzată că reduce performanțele telefoanelor prin intermediul unor actualizări software.

Cei de la Samsung au reacționat imediat și au respins acuzațiile, în momentul în care au apărut. Dar compania sud-coreeană a revenit asupra subiectului, negând în continuare acuzațiile și afirmă că va coopera cu autoritățile pentru a dovedi că este nevinovată.

”Samsung nu livrează pachete de actualizări software pentru a reduce performanțele sau durata de viață de dispozitivelor. Vom colabora în totalitate cu Autoritatea Italiană de Concurență pentru a clarifica lucrurile”, se arată într-o poziție oficială a celor de la Samsung.

Autoritățile italiene au anunțat oficial săptămâna trecută că au demarat investigarea celor de la Apple și Samsung, după ce mai mulți clienți italieni ai celor două companii s-au plâns că performanțele telefoanelor lor ar fi scăzut în urma unor actualizări software.