Samsung lucrează deja la Galaxy S9 – dezvoltarea display-urilor a început din luna martie

- Adrian Ungureanu
389

Vârfurile de gamă din acest an nici măcar nu au ajuns în magazine, dar Samsung s-a apucat deja de lucru pentru generația următoare de telefoane din familia Galaxy S, modelele ce vor fi lansate în 2018.

Presa sud-coreeană notează că, potrivit unor surse din industrie o echipă de dezvoltare din cadrul companiei care se ocupă cu display-uri a început lucrul încă de luna trecută, iar în această lună ar trebui să prezinte șefilor primele prototipuri.

Dacă zvonurile sunt reale, asta înseamnă că Samsung a început lucrul la Galaxy S9, cu 6 luni mai devreme decât a făcut-o în cazul generației actuale, Galaxy S8. Sursele citate de presa locală afirmă că demararea etapei de dezvoltare atât de devreme ar fi rezultatul problemelor de pe Galaxy Note 7. Compania a dezvoltat un proces de testare mult mai riguros și care ar dura mai mult timp.

Referitor la display-uri, se pare că Samsung ar alege o rețetă asemănătoare cu cea folosită pe Galaxy S8, în ceea ce privește dimensiunile. Samsung pregătește tot două modele de dimensiuni diferite, unul cu ecran de 5,8 inci și unul cu ecran de 6,2 inci, aceleași diagonale ca și în cazul generației actuale. De asemenea, este așteptat ca aceastea să vină cu rezoluție 4K.