Samsung lansează un nou procesor care va aduce filmări slow-motion la 480 de cadre pe secundă

- Adrian Ungureanu
405

Noile Galaxy S9 și S9+ se laudă că pot filma clipuri video la rezoluție HD (720p) la o viteză de 960 de cadre pe secundă, astfel utilizatorii putând să realizeze clipuri în super-slow motion.

Dar acum, Samsung vrea să aducă viteze mari de filmare și pe telefoane care ar trebui să fie mai ieftine și a lansat noua serie de procesoare Exynos 7, care vor permite captarea de clipuri video la 480 de cadre pe secundă.

Este doar la jumate din viteaza de procesare a imaginilor oferită de camerele și procesoarele de pe Galaxy S9 și S9+, dar este un pas înainte. Potrivit comunicatului oficial al celor de la Samsung, rezoluția rămâne aceeași ca și pe vârfurile de gamă, HD (720p).

Noile procesoare Exynos 7 9610 vin cu patru nuclee Cortex-A53 tactate la 1,6Ghz și patru nuclee Cortez-A73 cu o viteză de procesare de până la 2.3GHz. Procesorul grafic va fi o soluție Mali-G72, produs de ARM Holdings.

Dar pe lângă îmbunătățiri pe partea foto, noile procesoare Exynos 7 seria 9610, vor aduce și viteze de internet mai mari, compania anunțând viteze de descărcare de până la 600Mbps și de încărcare de până la 150Mbps.

Deocamdată procesoarele doar au fost anunțat, compania sud-coreeană anunțând începerea producție în masă a noilor platforme Exynos în a doua jumătate a acestui an. Așa că este foarte posibil să vedem noile procesoare pe modelele Galaxy A din 2019.