Samsung investește într-un producător de module dual-camera

389

Samsung a investit într-un producător israelian de module dual-camera pentru terminale smartphone. Compania Core Photonics produce module precum Night Owl din imagine.

Se pare că Galaxy S8 nu va avea cameră dublă, probabil din cauza dificultăților tehnice. iPhone 7 Plus are o astfel de cameră duală care nu performează la nivelul așteptat și a stârnit multe critici. Samsung acordă o atenție deosebită zonei foto, iar camera de pe S7 rămâne printre cele mai bune. Probabil S8 va avea doar o versiune actualizată a camerei simple de pe S7. Dar sursele vorbesc despre posibilitatea ca Galaxy Note 8, care va fi lansat în toamnă, să aibă cameră foto duală.

De asemenea, este posibil ca Samsung să investească în tehnologie, dar să nu o folosească pe modele flagship pînă când nu va atinge maturitatea. Această investiție a fost susținută și de Foxconn și de Mediatek, suma totală fiind de circa 15 milioane de euro. Pînă la data actuală au reușit să adune circa 50 de milioane de dolari pentru cercetare și dezvoltare.

Modulele Core Photonics sunt relativ similare cu cele de la iPhone 7 Plus, dor că oferă zoom optic de 3X pînă la 8X și efecte de bokeh pentru poze. Au stabilizare inclusă, elimină zgomotul de imagine pe lumină slabă și așa mai departe.