Samsung investește 300 de milioane de dolari în tehnologia maşinilor autonome

- Adrian Ungureanu
347

Deși o bună perioadă de timp s-au făcut că nu sunt interesați de sectorul mașinilor autonome, iată că Samsung face pași importanți către această industrie.

După ce a obținut aprobare din partea autorităților californiene să înceapă testele pe drumurile, publice Samsung își face publice și intențiile de a se implica și mai mult în segmentul mașinilor autonomie.

Samsung Electronics a înfiinţat Fondul Samsung pentru Inovare în Automotive, un fond de 300 milioane dolari alocat exclusiv pieţei auto. Fondul Samsung pentru Inovare în Automotive va fi dedicat tehnologiilor mașinilor autonome care includ și senzori smart, sisteme Machine Vision, inteligenţă artificială, calculatoare de mare performanţă, soluţii de conectivitate, soluţii de siguranţă pentru automobile, securitate şi confidenţialitate.

„Industria automotivă trece printr-o perioadă extraordinară de transformare, iar noi suntem bucuroși să deținem poziția de lideri în susţinerea şi modelarea viitorului unor vehicule conectate, mai inteligente”, spune, într-un comunicat remis redacției, Young Sohn, președinte și Chief Strategy Officer în cadrul Samsung Electronics şi președinte al consiliului în cadrul HARMAN.
„Fondul pentru strategia de dezvoltare a tehnologiilor pentru vehicule conectate reflectă determinarea companiei pentru valori precum inovaţia şi colaborarea. În parteneriat cu furnizori specializaţi (OEM) şi startup-uri vom crea o experienţă mai sigură, convenabilă şi plăcută atât pentru șoferi, cât și pentru pasageri.”

Prima investiţie strategică a Fondului Samsung pentru Inovare în Automotive va fi TTTech, lider în siguranţa funcţională, reţele deterministe, sisteme incorporate în timp real şi integrare complexă de software pentru ADAS şi platforme de conducere automată. TTTech plănuieşte să utilizeze investiţia Samsung pentru a îmbunătăţi operaţiile şi tehnologiile de siguranţă ale condusului autonom. Tehnologia companiei, precum și noua platformă MotionWise vor accelera dezvoltarea, integrarea şi validarea noilor standarde pentru vehicule şi producătorii specializaţi. De asemenea, investiţiile anterioare făcute de Samsung au inclus acţiuni în startup-uri din industria auto, printre care AImotive şi Renovo pentru conducere autonomă, Quanergy, TetraVue şi Oculii pentru senzori, Autotalks şi Valens pentru conectivitate şi Graphcore pentru calculatoare de performanţă ridicată.

Samsung deține licenţe pentru testarea programelor software de conducere autonomă şi componentelor hardware în Coreea de Sud şi California. Samsung se va concentra doar pe colaborarea cu fabricanţii și reprezentanții auto pentru a dezvolta următoarea generaţie a industriei auto.