Samsung introduce un nou sistem de testare a bateriilor pentru a evita noi probleme

- Adrian Ungureanu
266

Samsung tocmai a prezentat raportul final al investigaţiilor legate de problemele de pe modelele Galaxy Note 7 care au cauzat incendierea mai multor telefoane în toamna anului trecut. Verdictul a fost acelaşi pe care la menţionat de la bun început, adică bateria a fost de vină.

Acum, marea întrebare pe care mulţi şi-o pun este “Putem fi siguri că alte incidente similare nu se vor mai repeta?”. Samsung a venit cu un răspuns pentru această întrebare.

Pentru a-şi asigura fanii că nu vor mai apărea problemele de pe modelele Galaxy Note 7, Samsung a prezentat un nou sistem de testare a bateriilor, un proces care implică efectuare a 8 etape diferite.

Printre aceste etape a fost inclusă şi testarea bateriilor pentru a testa rezistenţa lor la temperaturi foarte ridicate şi teste prin care vor fi verificate limitele maxime ale acumulatorilor care vor fi instalaţi pe viitoarele telefoane.

Samsung va verifica integritatea bateriilor pentru a vedea dacă sunt scurgeri de energie sau de materie şi chiar le va scana cu raze X.

Era de aşteptat ca Samsung să introducă un sistem destul de riguros în ceea ce priveşte testarea bateriilor. Mai bine pierzi ceva timp cu testarea bateriilor, decât să pierzi timp şi mai ales bani pentru a recupera telefoanelor vândute, cum s-a întâmplat cu Note 7.

No posts to display