Samsung Galaxy S9 și S9+ prezentate oficial! Imagini, specificații și prețuri

692

Deși abia mâine se deschid oficial porțile ediției din acest an a târgului Mobile World Congress, producătorii au început deja să-și expună produsele cu care au venit în Barcelona.

Evident, vedeta acestei ediții este Samsung, care a ales să prezinte în premieră noile vârfuri de gamă, Galaxy S9 și S9+, în capitala catalană. Iar asta nu doar pentru că este vorba de liderul pieței smartphone, ci și prin prisma faptului că alți competitori mari, precum LG sau Huawei nu-și aduc vârfurile lor de gamă.

Surprizele au fost destul de puține pentru că industria zvonurilor și-a făcut foarte bine treaba și în acest an, iar celor de la Samsung le-au rămas foarte puține lucruri de prezentat.

https://www.youtube.com/watch?v=FI2CpNdaJAc

Pentru că noile Galaxy S9 și S9+ au fost create în jurul camerelor foto și pentru că s-a vorbit mult despre camere la evenimentul de lansare, acesta a fost capitolul care ne-a atras cel mai mult atenția.

Pentru a îmbunătăți procesarea imaginilor, Samsung a instalat chipuri de memorie DR Ram direct pe modulul de cameră. Noul procesor de imagine cu memorie DR RAM permite captarea de clipiri video în super slow-motion. De asemenea datorită aperturii variabile (F 2.4 / F 1.5) camerele de pe Galaxy S9 și S9+ vor putea capta imagini mult mai luminoase în condiții de luminozitate scăzută. Un alt aspect interesant legat de filmarea în super slow-motion este aceea că telefonul adaugă muzică de fundal automat.

https://www.youtube.com/watch?v=FI2CpNdaJAc

Noile camere permit și crearea de avatare 3D (AR Emoji), scanând fața utilizatorului și transformându-i trăsăturile într-o imagine 3D animată care să preia în timp real expresiile feței.

Telefoanele vin, așa cum ne așteptam, cu cele mai bune seturi de specificații la ora actuală. Evident, vor fi unii care vor spune că Samsung ar fi putut 8GB memorie RAM și cameră duală și pe S9 nu doar pe S9+. De asemenea, poate ar fi mers camere duale și pe față, pentru că modelele Galaxy A8 și A8+ au camere selfie duale.

 

Dacă vreți să revedeți tot evenimentul dați click aici.

Primele modele vor fi livrate către clienți începând cu 16 martie, dată la care vor deveni disponibile și în magazine, dar potrivit comunicatului oficial de la Samsung, în doar câteva piețe nu în întreaga lume.

Cât despre prețuri, compania nu mai comunică oficial prețurile le astfel de evenimente, dar veștile nu sunt foarte bune, ambele fiind mai scumpe decât modelele S8 și S8+ când au fost lansate anul trecut. Galaxy S9 este așteptat să coste 850 de euro, iar fratele lui mai mare, Galaxy S9+ 1.000 de euro.

Mai jos aveți listele cu cele mai importante specificații ale celor două telefoane. Acestea sunt complete de ceva timp, evenimentul Unpacked având mai mult rolul de a confirma scurgerile de informații din lunile precedente.

 

Specificațiile Produselor Samsung Galaxy S9 și S9+

  Galaxy S9 Galaxy S9+
Sistem OS Android 8 (Oreo)
Display 5.8-inci Quad HD + Curved Super AMOLED, 18.5:9 (570ppi) 6.2-inci Quad HD + Curved Super AMOLED, 18.5:9, (529ppi)

 

Dimensiune 147.7mm x 68.7mm x 8.5mm, 163g, IP68 158.1mm x 73.8mm x 8.5mm, 189g, IP68
Cameră Principală: Super Speed Dual Pixel 12MP AF senzor cu OIS (F1.5/F2.4)

Frontală: 8MP AF (F1.7)

Principală: Dual Camera cu Dual OIS

–       Wide-angle: Super Speed Dual Pixel 12MP AF senzor (F1.5/F2.4)

–       Telephoto: 12MP AF sensor (F2.4)

Frontală: 8MP AF (F1.7)

AP 10nm, 64-bit, Octa-core processor (2.7 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)

10nm, 64-bit, Octa-core processor (2.8 GHz Quad + 1.7 GHz Quad)

Memorie 4GB RAM

64GB/128GB/256GB + Micro SD Slot (de până la 400 GB)

 

6GB RAM

64GB/128GB/256GB + Micro SD Slot (de până la 400GB)12

 

SIM Card Single SIM:  Nano SIM

Dual SIM (Hybrid SIM): Nano SIM + Nano SIM sau slotMicroSD

Baterie 3,000mAh 3,500mAh

 

Încărcare rapidă prin cablu compatibilă cu QC 2.0

Încărcare rapidă wireless compatiblă cu WPC și PMA

Rețea 4X4 MIMO / CA, LAA, LTE Cat.18
Conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM, Bluetooth® v 5.0 (LE de până la 2Mbps), ANT+, USB type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
Tip de plată NFC, MST
Senzori Iris sensor, Pressure sensor, Accelerometer, Barometer, Fingerprint sensor, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, HR sensor, Proximity sensor, RGB Light sensor
Autentificare Tipul de blocare: pattern, PIN, parolă

Blocare biometrică: scanare iris, scanare amprentă, recunoaștere facială, Intelligent Scan: autentificarea biometrică multimodală cu scanarea irisului și recunoașterea feței

Audio Stereo speakers AKG, sunet surround cu tehnologie Dolby Atmos

Format audio playback: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA, APE, DSF, DFF

Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM