Samsung Galaxy S9 și S9+ au ajuns abia acum la 1 milion de unități vândute în Coreea de Sud

- Adrian Ungureanu
470

Samsung dădea lovitura anul trecut cu modelele Galaxy S8 și S8+, telefoane cu adevărat revoluționare în comparație cu ce era disponibil pe piață la momentul acela, și în comparație cu ce avea de oferit compania sud-coreeană.

În doar o lună de la lansarea campaniei de precomenzi Samsung vindea peste 1 milion de unități în propria țară, în Coreea de Sud. Anul acesta, însă, cum Galaxy S9 și S9+ par doar niște versiuni actualizate ale modelelor de anul trecut, sud-coreenii nu s-au mai îmbulzit.

Astfel, vânzările au fost mult mai lente. Samsung a confirma abia acum, în mod oficial că seria de modelele Galaxy S9 a ajuns la pragul de 1 milion de telefoane vândute pe plan local de la lansare.

Telefoanele au fost lansat pe 16 martie, iar acum suntem în 16 mai. Deci seriei Galaxy S9 i-au fost necesare 2 luni să egaleze volumul de vânzări înregistrat în cazul seriei Galaxy S8 în doar o lună.

La urma, urmei, Samsung continuă să vândă, și din acest motiv nu le plângem de milă, pentru că telefoanele sunt scumpe, iar nivelul încasărilor rămâne unul ridicat. Dar rămâne această diferență între impactul pe care l-a avut seria Galaxy S8 și cel pe care îl are seria Galaxy S9. Un impact destul de anemic pe teren propriu.