Samsung Galaxy S9 și S9+ ar putea primii Android 9 mult mai repede

- Adrian Ungureanu
591

Samsung s-a chinuit o grămadă de timp pentru a aduce Android 8.0 Oreo pe vârfurile de gamă de anul trecut, Galaxy S8 și S8+. Galaxy Note 8 mai are de așteptat.

Dar lucrurile se vor schimba cu noile flagship-uri, Galaxy S9 și S9+. Noile telefoane vin direct cu Android 8.0 Oreo și oferă suport pentru Project Treble.

Ce înseamnă asta? Project Treble le va permite celor de la Google să trimită pachetele de actualizare a funcțiilor de bază mult mai rapid fără să influențeze schimbările făcute de producătorii de telefoane care-și instalează propriile interfețe și funcții.

Project Treble le va permite celor de la Google să-și actualizeze Android-ul când vor, iar producătorii își vor putea actualiza interfețele lor separat, fără bătăi de cap. Până acum, toate actualizările Android trebuiau făcute de către producătorii de telefoane, care la rândul lor trebuiau să aștepte ajustări software din partea producătorilor de componente, cum ar fi Qualcomm, care trebuia să facă propriile modificări în software-ul dedicat platformei Snapdragon pentru a nu apărea conflicte cu actualizările din Android.

Galaxy S9 și S9+ au primit suport pentru Project Treble, ceea ce înseamnă că în momentul în care Android 9 P va fi gata pentru distribuire ar trebui să ajungă mult mai repede pe telefoanele noi. Cel puțin în teorie.