Samsung Galaxy S Light Luxury prezentat oficial! Specificații mid-range, design premium

- Adrian Ungureanu
504

Samsung a lansat până la urmă telefonul despre care în ultimele luni s-a vorbit că este Galaxy S8 Lite. Așa cum vă anunțam cu ceva timp înainte, telefonul a primit numele Galaxy S Light Luxury.

Pare un Galaxy S8, dar cu dotări puțin mai modeste. Dar nu cu mult mai modeste. Are un procesor Snapdragon 660, care deși nu oferă aceleași performanțe ca Snapdragon 835, este cel mai bun pentru telefoanele din segmentul mid-range. Îi lipsește și senzorul de puls, dar sincer nu știu cât de mulți utilizatori de S8 chiar îl folosesc.

Una peste alta, Galaxy S Light Luxury oferă ceea ce ne-am fi așteptat să vedem la un Galaxy S8 Lite. Practic a primit un nume mai pompos și doar atât.

Telefonul vine cu ecran de 5,8 inci, Infinity Display, FullHD+ (2220×1080 pixeli), cu format 18,5:9, și cu marginile curbate.

Așadar, este echipat cu procesor Snapdragon 660, octa-core tactat la de 2,2GHz, dar când apărut pe TENAA, mai apărea și o versiune de procesor tactat la 1.9GHz, care ar putea fi Exynos 7870. Galaxy S Light Luxury are 4GB memorie RAM și 64GB spațiu de stocare intern. Are și slot pentru card microSD de până la 256GB.

Camera foto principală are un senzor de 16MP, iar camera selfie are un senzor de 8MP, pare că sunt aceleași camere ca pe Galaxy S8.

Bateria are și ea aceeași capacitate, de 3.000mAh și va fi echipat cu Android 8.0 Oreo, senzorul de amprentă este în aceeași poziție ca și pe Galaxy S8-ul normal.

Telefonul este disponibil momentan în China, în Burgundy Red și Black Night, la un preț de 4.000 yuani, adică în jur de $625 sau €530. Pare un telefon care să se plaseze între seria Galaxy A8 și Galaxy S9.

Deși este lansat în China momentan, acesta are certificare și pentru piața americană, așa că sunt șanse să fie lansat și la nivel global. Poate chiar cu numele Galaxy S8 Lite. Dar deocamdată nu a fost făcut niciun anunț oficial în acest sens.