Samsung Display va începe în curând producția celei de-a 7-a generații de panouri OLED

236

Samsung Display domină piața panourilor OLED, asigurând circa 95% din producția globală, dar în curând mai multe companii, printre care LG și Sharp, vor începe să producă la capacități mult mai mari acest tip de panouri.

Samsung știe acest lucru și pentru a rămâne competitivi au început deja, de ceva timp, să dezvolte o nouă generație de display-uri bazate pe diode luminescente organice, cea de a șaptea generație. În prezent, miza este pe generația a șasea, care se regăsește și pe noile Galaxy S8 și S8 Plus.

Astfel, încă odată, Samsung se va asigura că va avea un avans și pentru anul viitor în ceea ce privește producția de panouri. Asta pentru că în timp ce competitorii mai mici abia vor începe să fie relevanți pentru display-urile de generația a șasea, Samsung va începe producția unor display-uri mai noi și, teoretic, mai bune.

Potrivit analiștilor sud-coreeni, care au surse din industrie, Samsung va inaugura o nouă linie de producție în al doilea trimestrul al acestui an. Adică, până în luna iulie, Samsung ar putea începe deja să producă primele display-uri OLED din noua generație.

Analiștii văd însă o problemă cu noua generație, care nu va putea să fie produsă în volume foarte mari în acest an, deoarece multe din componentele și materiile prime necesare sunt direcționate în continuare către panourile din generația a șasea.