Samsung dă în judecată guvernul coreean, care vrea să publice rapoartele despre condițiile de muncă din fabrici

- Adrian Ungureanu
414

Nu știm exact care sunt cauzele reale ale acestei opoziții din partea celor de la Samsung, dar ceva nu este în regulă.

Companiile din Coreea de Sud trebuie să trimită în mod regulat rapoarte despre condițiile de muncă din fabricile în cere sunt folosite materiale chimice. Rapoartele sunt trimise către Ministerul Muncii din Coreea de Sud, iar acum s-a luat decizia ca aceste rapoarte să fie publicate, în urma unor presiuni sociale, exercitate de mass-media și activiștii din Coreea de Sud.

Samsung nu este de acord cu publicarea rapoartelor și a dat în judecată Ministerul Muncii. Se pare că Samsung spune că în rapoarte sunt incluse date despre echipamentele și materialele folosite în fabricile sale, informații care sunt strict confidențiale.

Cu alte cuvinte Samsung dă de înțeles că alte companii ar putea utiliza informațiile din aceste rapoarte pentru a fura procesele de producție din fabricile sale.

De cealaltă parte, Ministerul Muncii afirmă că rapoartele ar trebui să fie publice, în condițiile în care oamenii sunt expuși unor riscuri chimice, iar publicul larg ar trebui să știe astfel de aspecte.

Cu siguranță, dreptate au și unii și ceilalți. Dar o soluție de mijloc poate fi găsită. Nu e ca și cum din rapoarte publice nu ar putea fi excluse datele despre echipamentele și materialele folosite de Samsung, care se teme de furt tehnologic.