Samsung crește producția de display-uri OLED pentru tablete – creșterea s-ar datora celor de la Apple

- Adrian Ungureanu
195

Samsung Display a redus ritmul de producție de ecrane LCD, pentru a putea crește capacitatea de producție de display-uri cu OLED pentru tablete, într-o mutare care la prima vedere nu ar avea justificare.

Această schimbare în ritmul de producție de ecrane din fabricile Samsung Display este justitifacă, însă, prin prisma zvonurilor legate de Apple care vrea să instaleze panouri OLED, nu doar pe telefoanele care vor fi lansate la toamnă, ci și pe iPad-urile care ar trebui lansate în prima partea acestui an.

Totodată, surse din industrie informează că la nivel de piață, cererea pentru ecrane OLED a crescut și în segmentul tabletelor, iar Samsung are cele mai mare capacități de producție de ecrane OLED, așa că este principalul furnizor la care cei mai importanți producători de gadgeturi apelează.

Samsung nu are niciun competitor pe această piață până acum, ci abia din 2018 când rivalii vor deschide propriile fabrici de ecrane de OLED. Până atunci compania sud-coreeană își va face un profit consistent.