Samsung caută să îmbunătățească scanner-ul de iris și recunoșterea facială pentru Galaxy S9

433

După succesul înregistrat de Apple cu FaceID, eliminând, astfel, senzorul de amprentă, rivalii de la Samsung încearcă să recupereze acest teren și să vină cu alternative sigure și pentru telefoanele sale de top.

Surse din industrie notează că Samsung încearcă să aducă îmbunătățiri software-ului pentru sistemul de recunoaștere facială și pentru scanner-ul de iris care vor fi instalate pe modelele Galaxy S9 și S9 Plus.

Soluțiile actuale ale celor de la Samsung nu sunt foarte apreciate, în special cel de recunoaștere facială, care se bazează pe asemănarea ”fotografică”, motiv pentru care poate fi păcălit și cu o poză.

În schimb, cel de la Apple se bazează pe un sistem de recunoaștere tridimensional, acesta citind cu ajutorul unui proiector laser trăsăturile fizice ale feței utilizatorului, ceea ce îl face mult mai greu de păcălit. Nu imposibil, dar șansele ca altcineva să deblocheze iPhone X-ul sunt foarte mici, iar celelalte metode, cum ar fi crearea de mulaje faciale ale utilizatorului, sunt complicate și costisitoare.

Problema e, consideră analiștii, că îmbunătățirile software nu vor fi deloc suficiente pentru a aduce sistemul actual de recunoștere facială la același nivel cu cel de la Apple. Deocamdată, singurele îmbunătățiri prin intermediul software-ului este cea de scădere a timpului de reacție, ca ambele sisteme să funcțioenze mai rapid, dar Samsung trebuie să le facă și mai sigure, iar acest lucru va putea fi realizat doar prin îmbunățiri la nivelul componentelor hardware.

Rămâne de văzut ce va putea face Samsung. Deocamdată, toate scurgerile de informații despre seria Galaxy S9, indică faptul că Samsung nu va renunța, încă, la senzorul de amprentă ce va fi amplasat pe spatele telefoanelor, sub camera foto.