Samsung ar putea raporta un profit record pe final de 2016, în ciuda problemelor cu Note 7

- Adrian Ungureanu
300

Odată cu iscarea scandalului legate de telefoanele Galaxy Note 7, despre care încă aşteptăm explicaţii oficiale din partea Samsung, mulţi specialişti s-au grăbit să le cânte “prohodul” sud-coreenilor, în ceea ce priveşte rezultatele financiare.

Deşi problemele nu s-au rezolvat în interiorul diviziei de mobile, grupul Samsung a avut un final de an neaşteptat de bun, în condiţiile în care diviziile care se ocupă cu producţia de display-uri şi de chipuri au avut performanţe peste aşteptări.

Rezultatele Samsung, înregistrate în trimestrul 4 din 2016, indică un avans al veniturilor de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cum s-a întâmplat acest lucru? Piederile legate de scandalul Note 7 s-ar ridica la 2,1 miliarde de dolari, dar rezultatele înregistrate de divizia de display-uri ar fi compensat această pierdere, pe fondul creşterii cererii de ecrane OLED.

În acelaşi timp, se pare că divizia care produce chipuri ar fi înregistrat un profit operaţional de 3,4 miliarde de dolari, bani care se duc la bugetul grupului şi din care vor fi deduse elementele excepţionale (taxe, impozite etc)

Astfel, la nivel de grup, analiştii anticipează ca Samsung să raporteze un profit de 7,8 miliarde de dolari pentru ultimul trimestru din 2016. Ar fi cel mai profitabil trimestru din T3 2013 încoace. Rezultatele finale vor fi afişate de Samsung spre finalul lunii ianuarie, dar nu ne aşteptăm ca rezultatele să difere foarte mult.

 

No posts to display