Samsung ar putea prezenta la mijlocul acestei luni raportul final privind problemele de la Galaxy Note 7

265

Deocamdată vina este dată pe bateriile de pe aceste telefoane. O primă explicaţie, dată de terţi, fiind aceea a design-ului extrem de subţire al bateriei, design care ar fi sacrificat straturile ce protejează elemenţi bateriei, care la temperaturi ridicate s-ar fi topit permiţând creearea unui scurtcircuit, care să cauzeze supraîncălzirea bateriilor.

Din păcate, nu pare să fie chiar cea mai bună explicaţie pentru că în doar 2 săptămâni de la izbucnirea scandalului, Samsung s-a oferit să înlocuiască telefoanele cu baterii produse chiar în fabricile sale. Compania a crezut că bateriile proprii au fost problema şi a trimis utilizatorilor doritori telefoane cu baterii de la ATL care ar fi trebuit să fie sigure. Din păcate pentru Samsung şi loturile declarate sigure au început să explodeze, aşa explicaţia privind bateriile nu este bătută în cuie.

Ar putea fi şi o problemă legată de tehnologia de încărcare rapidă, care ar putea pune presiune pe baterii indiferent de producător. Dar Samsung a vrut să fie sigură şi a demarat propriile investigaţii. Acestea au ajuns la final, iar acum specialiştii angajaţi de companie sunt aproape de a veni cu un verdict clar.

Potrivit presei sud-coreene, Samsung va publica raportul final în această problemă undeva la mijlocul acestei luni. O parte din concluzii ar indica un concurs de factori care ar fi generat explozia telefoanelor, ceea ce ne indică un design al telefonului complet greşit, ceea ce nu ar da mai bine pentru Samsung, decât dacă ar fi vorba doar de o componentă.

Raportul nu va mai ajuta modelele Galaxy Note 7 deja compromise, acestea fiind retrase din întreaga lume, cu bunăvoia posesorilor de telefoane sau cu forţa, dar Samsung vrea să aducă un raport prin care să-i liniştească pe fanii săi că produsele viitoare nu vor mai avea astfel de probleme.