Samsung ar putea instala ecrane 4K pe Galaxy Note 8

- Adrian Ungureanu
370

În timp ce lumea încă aşteaptă o explicaţie oficială de la Samsung în legătură cu problemele de pe Note 7, compania sud-coreeană munceşte deja la modelul următor din celebra sa gamă de phableturi.

Au apărut deja şi câteva informaţii, destul de devreme, legate de detaliile tehnice ale viitorului Galaxy Note 8. Da, Samsung pregăteşte un urmaş pentru “infamul” Galaxy Note 7, unul care să readucă acestei familii de telefoane gloria pe care o avea înainte de modelul lansat toamna trecută.

Informaţiile care s-au scurs dinspre Samsung arată că modelul Galaxy Note 8 va veni cu ecran cu rezoluţie 4K UHD. Telefoanele de vârf actuale vin cu ecrane cu rezoluţie Quad HD sau 2K (2560×1440). Rezoluţia acestor panouri este incredibilă, dar 4K înseamnă o rezoluţie dublă (4096×2160), ceea ce este un pas impresionant. Să “înghesui” atât de mulţi pixeli pe un ecran care va avea o diagonală 5,7 inci (dimensiunea ecranului de pe Note 7) va fi o realizare tehnică însemnată.

De asemenea, noile informaţii anunţă că Note 8 va veni cu un nou asistent virtual, care va fi numit Bixby. Din păcate, cam astea sunt informaţiile, dar se vorbeşte că după publicarea raportului privind problemele de pe Note 7, compania sud-coreeană va prezenta câteva detalii despre viitorul Galaxy Note 8. Totuşi, nu aş fi prea sigur că Samsung chiar va face asta.